}

Bloggtävling hos Johanna Grant

Jag är med och tävlar hos Johanna Grant! var med du också! Inlägget finns HÄR.
:)

Dagen

Hej! Maja tyckte jag skulle uppdatera, så då är jag väl sneeel och gör det. :)
Ridpasset idag blev lyckad, i början var Mimmi mest stark och pigg, gjorde lite som hon själv ville, men nej det nöjde jag mig inte med! ;)

Satte högre press på henne, mycket volter, halvhalter, ställde igenom i hörnen och sedan mycket, mycket beröm så fort hon gjorde rätt, och då! Hon bara lossnade, blev så grymt härlig att sitta på, underbart! Red länge idag, lte drygt en timme men ville verkligen rida igenom henne idag. :)

Imorgon får hon vila och på fredag blir det en liten lugn runda i skogen och på lördag blir det en enkel lektion för Ingrid då vi checkar av inför tävlingen på söndag!
Och på söndag då, dressyrtävling med laget! ;D

Nu ska jag duscha och sen fortsätta droga Håkan Hellström resten av kvällen! Cyyyaaa!Woop woop!Statestiken växer stadigt, ingenting egentligen, eller jo för en så här liten raaandom blogg är de det! :)

Antingen finns det en hittils osynlig länkning någonstans eller så har folk börjat hitta hit..
Grymma är ni!


Back on track again!

Nu är vi på G igen! :)
Red lektion för Ingrid både igår och idag, idag blev det ren privatlektion.
Igår kunde jag inte rida lätt för det gjorde för ont i fotleden, men idag kunde jag iaf rida lätt ett tag under uppvärmningen och nedjoggningen. (Y)
Nyss kollat reprisen av reprisen på PA 1! Ni missar väl inte att den går igen? (a)

Till Ebba

ebba om Skit!:
jag kommer heller inte in på programet texst vilken jag gärnA vill så kan du vara snäll och
längka i ett inlägg så kommer jag in på det är du snäll!! :)

Svar:

Här finns programmet i bilder: http://stallbacken.50webs.com/dressyr/program/LC-LA/LC1_2008.html

Och här i text: http://www3.ridsport.se/ImageVault/Images/id_246/ImageVaultHandler.aspx


Skit!

Igår på träningen hände en riktigt läskig sak.
Det var hoppning och vi hade precis börjat hopp igång lite på en bana.
Mimmi och jag skulle ta banan för andra gången och på något sätt kom vi fel på tredje hindret, jag vet inte riktigt vad som hände mer än att jag kommer ihåg att hon kom fel och tvekade men ändån hoppa de av och hoppade "halvt" och fick med sig överbommen i hoppet. Hon trillar framåt och jag åker av. Jag landar med högerbenet på bommen. En tiondels sekund när jag ligger där på marken ser jag henne komma mot mig, hon landar på mitt ben och sprattlar upp igen på en halv sekund. Först känner jag ingeting utan kollar upp vad hon är, om hon mår bra, det är den första tansken som slår mig. Maria har redan fångat in henne och hon går med henne, i samma ögonblick känner jag att jag har riktigt ont i vaden/fotleden/foten.

Bella och mamma är framme hos mig och efter ca. 5 min så får jag gå och sätta mig vid läktaren, med foten i högläge. Mamma skrittar av Mimmi eftersom vi förstår att jag nog inte kommer kunna rida mer den lektionen. När hon kommer tillbaka igen har min fot svullnat upp ordentligt och mamma och Wilmas mamma letar efter en linda, tillslut får dom låna en av Gunvor som äger gården och jag får min fotled och fot lindad.

ja kan inte stödja på benet utan mamma får böra mig på ryggen till bilen. Mamma har fått hjälp att lasta Mimmi så hon är redan lastad. Sedan säger vi hejdå och åker hem, Bella ber mig mejla senare hur det är. När vi kommer hem fixar mamma stallet och jag får sitta på en spånsäck och titta på. :p Sedan går vi in, jag duschar och jag kan fortfarande inte stödja på benet. När kl. är ca. nio och vi har ätit har jag ännu ondare och vi åker in till sjukhuset för att röntga. Vi får svaret att inget är av, men det är en rejäl stukning/klämskada. 400 kg trycker ner ens fot mot en bom. Det känns.

Men vi ska ha det i bandage ett tag, en vecka eller lite mer skulle jag tro. Och sedan fick jag kryckor att stödja mig mot, eftersom det gör så ont att stödja på foten.
Idag är foten inte riktigt lika svullen, men det gör fortfarande riktigt ont att röra på den, och jag kan inte röra den så mycket. Men det gör inte så ont hela tiden dvs när jag sitter still. :)

Hoppas kunna rida snart ingen, idag får hon vila iaf. Jag skulle ha spelat match, men det går ju verkligen inte. Men mamma ska skjutsa så vi åker med ändån och jag får väl vara bänkvärmare typ. ^^
Vet inte hur jag kommer se på hoppningen nu, men det kommer ju såklart vara lite jobbigt första gången nu så här efter olyckan. Men som Bella sa, jag ska inte förknippa det med hoppningen, en häst kan om man har otur gå omkul i skogen och på dressyrbanan också, om den snubblar på något eller bara snubblar till. Och det är klart, har varit med om en omkullridning förut och en hjärnskakning. Och det har jag kommit över helt och hållet.
Får ju också tänka att Mimmi faktiskt kan tycka det är lite läskigt att hoppa nu också, hon har ju aldrig gått omkull på ett hinder förut. Isf får vi jobba upp hennes självförtrende igen. Hon kan och hon tycker det är kul!

Men det viktigaste av allt: Ponnyn mårbra, är pigg, frisk och har inte ont! :)

Nu vet ni iaf vad som har hänt!Vacker

Denhär ska jag skriva ut och rama in, och hänga på väggen! <3

Hur grym?!

Roffe, hur duktig är han inte?!
Vilken känsla han har asså!


Seeegigt!

Idag började skolan halv nio och vi gick till tio i fyra. :oo
Vilket betyder att man inte är hemma förrän tjugo över fyra. -_-'

Menmen VÄLKOMMEN TILL DET RIKTIGA LIVET JULIA!

Var iaf ute i satllet vi kvart i fem idag, tog in Mimmi direkt och ryktade och red, red lite markarbete, gick halvbra, jag var ganska trött och då blir jag så himla irriterad på mig själv när jag inte orkar rida och anstränga mig till 100%!
Sedan mockade jag efter och Mimmi fick stå i gången sålänge. Efter det packade det mesta till Bellalektionen eftersom det är bråttom imorgon, som vanligt. Fyllde även på hö och hängde in i transporten.

Nu ska jag gå och lägga mig i tid ikväll, så jag är riktig piggelin imorgon, skolan går väl an, men det är ju Bellalektion för sjutton! :Dsvenskt guld inviduellt i ryttar-EM

Ni kan väl själva läsa? :) http://www.aftonbladet.se/sportbladet/ridsport/article13642756.ab
Grattis Roffe!Shuuleee

Idag blev det en riktigt lång dag! :)

Först var jag duktig och städade mitt rum på bara en timme (världsrekord där ja! :D), efter det red jag Mimmi barbacka i skogen, i början var hon ganska seg och tittig, skulle typ glo på det mesta och blev rädd för pinnar mm. ^^ Men efter ett tag och lite jobb och när hon hade kommit igång, blev hon riktigt framåt, lite väl mycket. Menmen, nöjd iaf! :)

Sedan in och äta och sen upp till fobollensdag på madesjövallen, träffa resten av laget och köra någon trekamp, hah vårt lag var typ sämst av alla. Man skulle typ kasta inkast och träffa markeringar och skjuta mål med en plastboll. ;s

Sedan åkte Hanna och jag med Maja ut till Köhl, var meninge att jag skulle fota lite. Maja skulle löshoppa sin finisponny Lillen. :) Det gick bra, Frida löshoppade även sin unghäst Hopla lite också. Fina hästar bägge två!

Sedan åkte vi upp och skulle kolla sista halvleken när Puke möte Kalmar FF. Efter det åkte jag med mami hem och nu har jag tagit in Mimmi och duschat, riktigt gutt med en varm dusch! Har regnat iprincip hela dagen. Så aa, var ganska frusen när jag kom hem.
Nu ska jag iaf skicka lite bilder till Maja så hon får dom på Lillen! :D

Lillen :)Dressyyyyr! :)

Idag var det ju då dressyrlektion på ridskolan med Mimsan. :)
Hon började ganska segt och blev lite flack och "halvpå". Försökte att inte rida förmycket, men ändån rida frammåt, låter lite konstigt, men svårt att förklara.
hade med mig protokollet och visade Ingrid idag, hon tyckte jag skulle vara helt nöjd. Men vi behövde ju jobba på formen. Blir ju lite halvkonstigt i programmet, då hon inte orkar gå i rättform hela tiden utan gör det lite då och då, ja det blir lite glappigt.

Först när jag hade jobbat med framåtbjudningen ett tag, travade hon på bra och även tempoväxlingarna och övergångarna funkade ok. Men hon var rätt stark och lite småspänd. Efter ett tag sa Ingrid att vi skulle kanske sätta på henne halsförlängaren och få lite "hjälp" på traven när hon är så stark och lite spänd. Men det fixade sig ganska snart och jag kände att jag slappnad av mer i låren och hela överskänkeln och fick en stadigare underskänkel att hålla om med och behövde inte använda handen så mycket. Då slappnade även hon av efter ett tag och blev riktigt fin! :D>
Travade igenom kroppen och fick ett ganska runt och fjädrande steg! Underbar känsla när man känner att det funkar, att hon verkligen lyssnar, vill göra rätt, vill jobba och ansträna sig! <3

Btw, Grattis till NRK:s ponnyhopplag i div. II som kom delad etta även denna omgång (omg. 2)!
:D

Haha, förklaringen till den fina statestiken har en anledning. Vår blogg blev vinnare av Dagens Blogg hos Julia Lundgren. :)
Jättekul, kan bara säga att jag tycker den tjejen är riktigt duktig på att rida och har en jättefin ponny, jag tror dom kan gå långt tilsammans. Dom tävlar och tränar på MSV nivå i hoppning, men tävlar även dressyr. Julia är riktigt duktig på att rida, enorm cred till henne och hennes ponny Niels! :)

Woop woop!

Riktigt bra statestik igår, ni är grymma! :D

Följa varann via bloglovin'?
bara att kommentera! :)


bloglovin

Snabb uppdatering

Shuullleelu! :)

Idag hade vi sovmorgon till kl nio, och gick bara till tjugo över två! Guttaans!
Dessvärre måste man vänta på bussen i 40 min och så tar det ändån yttligare än kvart hem, så va hemma vi kvart över tre.. :s
Men han plugga lite iaf och sedan gick jag ut till pollen och skötte om och red henne.

Körde lite markarbet med lite småhinder. Igår på Bellalektionen red vi ren dressyr och det gick bra! Tänkte att jag skulle värma upp lite längre stund idag ifall hon var lite stel och seg sen igår.

Men tror inte jag lyckades riktigt med uppvärmningen, var lite slarvig med att få fram henne och få henne och bjuda.
Fick inte den där riktga känslan som är så härlig i hoppningen, när hon bjuder frickt fram och galopperar med riktig power i steget, men hon var lugn och hade bra takt. Dock lite seg.

Började med att värma upp på travbommar och ett litet kryss, sedan började vi hoppa krysset på en volt och tog studsen, studsen beståd av två kryss på ca 40 cm och det andra krysset låg väl också på ca. 40. :)
Studsen hoppade hon mjukt och runt och med flyt, jättefint med andra ord. Innan har hon ju krånglat till det lite för sig själv på studs och inte fått något riktigt flyt. ;)
Krysset tog hon ganska bra, men jag red inte bra på det alltid, krånglade, tittade ner på henne och velade med avstånden, jättefin häst som hoppade ändån! Mycket beröm!
Fick till lite bättre hopp mot slutet iaf, fick sluta lite tidigare för hon blev rätt så svettig. Uuusch, har redan börjat få tjockare päls! Höjde räcket till 80 cm och tog det någon gång som avslutning och sedan travade jag ner och satte på reflexerna och skrittade av en runda på vägen, sedan svampade jag av henne, det behövdes! Heheh.. :)


<3