}

Mimmi - 30 april 2011

Red en liten runda på 2,5 km eftersom det var ganska intensivt igår.
Hon var faktiskt himla mjuk och sammarbetsvillig. Trodde hon skulle vara lite seg och stel, men där ser man! Ponnyn slutar aldrig att förvåna. Tog även lite galopp, pigg var hon.

Stretchade henne efter ridpasset.
Sparar (a)

Detta är vad jag sparar till och prioriterar först nu:

Charles Owen John Whitaker - Hjälm

OR    Lingondressyren

Är både nöjd och inte nöjd. Men mest nöjd! x)
Nejmen, fick 54,07 % och är helt nöjd med det, men hon var ganska seg och hade velat ha mera bjudning. det var lite de som vi tappade poäng på.. Galoppvolterna blev också inte helt lyckade. Fokuserade för mycket på drivningen och dom blev lite kantiga, plus att jag svängde lite tidigt. Men det där med galoppvolterna ska vi öva på sa Ingrid! :d 
Blev alltså ingen rosett idag, men jag tycker att det var en bra början. 
För ett år sedan hade det inte gått att rida ett riktigt dressyrprogram och med tanke på att vi bara var 3 poäng från rosett, så tycker jag att det gick bra. Det var som sagt bjudningen som var lite halvknackig idag, menmen hihi, kanske gick och var lite bajsnödig, för det var det första hon gjorde när hon kom ut från ridhuset... ^^

Hade med kameran och både Maja och Alicea lånade den och fotade lite. (tack! :*)

Lite bilder från idag: 

Framridningen


Här är Mimmi finfin, fast jag vet inte huir jag sitter med händerna och armarna (!!) ska typ precis korta upp tyglarna.
På banan:

  

VACKERT !

Hellllllllllllo.
Detta är min ridstövlar ! :D


Och min hjälm jag måste betala för bara ! :DOBS !!
Måste betala föra allt själv .. :(
Men de är värt !
SKa ut och springa nu ses :D

Kramar Nicole ♥

Mimmi - 28 april 2011

Red igenom dressyrprogrammet 3 gånger idag (L.C 1).
Kändes inte alls så bra. Hade nog behövt rida med sporrar idag för att få henne att lyssna kvickt och gå framåt ordentligt. Ska ju iaf rida med det imorgon. Hoppas verkligen det går bättre då!
I traven var hon hyfsat fin, kunde dock ha ridit ihop henne mer i den ökade traven så hon inte bara springer iväg, om ni förstår?
Galoppen drar jag bara ett streck över.
Skritten gick hon med lite för korta steg och i den fria skritten längde hon inte riktigt så mycket som jag hade velat..

Men nu drar jag ett streck över dethär ridpasset och taggar iför imorgon!


juvel and my story

Jag började rida Juvel för ungefär ett halvår sen. Jag började rida där genom att jag kollade på hastnet och då hittade jag Juvel. Jag tyckte att hon super söt !
Jag mejlade på henne och frågade ifall (Hanna) behövde hjälp med att rida henne innan hon säljs. Först var svaret nej men sen efter 2 veckor mejlade hon mig och frågade hon om jag fortfarande ville det och det ville jag såklart !
Jag provred Juvel 2 dagar efter. Jag tog sällskap med hanna till stallet och vi cyklade.
Jag tyckte att hanna var sneeel ^^
Jag provred juvel då och hon skötte sig bra.
Efter provridningen började jag rida Juvel. På början var jag lite nervös men det gick över efter 2 ridturer.
Efter någon vecka jag hade ridit där började juvel bocka med mig varje gång jag red och då var jag nästan alltid rädd att tex. hoppa henne då hon bockade av mig några gånger..
Men Hanna och jag arbetade över det och det gick över med bockningarna.
Hanna visade mig hur jag skulle göra osv.
På början var hanna den enda jag hade i stallet att prata med osv. Se började jag lära känna alla andra (Malin, Frida,Emmy).
Frida visste jag redan vem det var för hade sett henne på alla tävlingar, det var lite häftigt :p
Jag hade mål med juvel hela tiden som jag skulle uppnå och det var:

Hoppa terräng med juvel √
Få mer resp över henne √
Löshoppa √
hoppa den höga oxern på terräng √
Bada med henne eller gå över en bäck √
Hoppa över en liten bäck  √
Rida en riktig lån runda √
Hoppa 80 √
Hoppa 90 √
Hoppa 1 m √
Hoppa 110 √

Och nu är mitt mål att vara med på en lokal tävling och bli nollad (hoppa LD)

Hanna lärde miog nästan allt. När jag kom till köhl kunde jag inte redigt arbeta en häst så bra elelr rida fram den ordentligt men det lärde Hanna mig ! Hanna lärde mig nästan allt jag har utvecklats med.
Och jag tackkar henne SJUKT MKT för det !


Jag älskar dig juvel ! 


Hoppar 70 eller 80 där :)

Kramar Nicole ♥


WIIHHUU

MIN DATA KAN GÅ IN NU PÅ BLOGG.SE ! :D

// Nicole

Mimmi - 27 april 2011

Red en uteritt på 8 km.
I början var hon lat och ville mest springa på, se sig jäääättemycket om och aa inte koncentrera sig alls.
Mötte också lite "läskiga saker" på väg hem. Bl.a. en traktor med vagn (brydde hon sig inte det minsta om), en STOR timmerlastbil med två släp fulllastade med timmer (som tur var, kunde vi gå undan ca. 1,5 m i diket och lastbilschaffisen förstod och körde jättesakta förbi, fast hon var ändå jättespänd). När vi bara hade ca. 1 km kvar hem, vad tror ni vi möter då? Jo en grävmaskin. Och det var absolut droppen. Jag styrde ner henne i diket, men hon var ändå jättespänd, och när han började köra mot oss för att komma förbi oss kastade hon sig åt sidan och försökte sticka åt motsatt håll. Som tur var fanns det en traktorväg in i skogen på andra sidan vägen och där red vi in. Blev vår lilla räddning. Annars hade jag fått sitta av och ställa mig bredvid henne medans grävmaskinen körde förbi..
Sista km hem sedan var hon iaf jättefin och lyussnade bra, fick till en bra galopp också. Kändes skönt!

Är jätteglad att vi inte har några idiotbilister hemma hos oss, de allra, allra flesta saktar alltid av och kör en bra bit från ryttaren. Tack!Lingondressyr

Anmälde mig och Mimmi till en klubbtävling i dressyr idag. Klubbtävlingarna i dressyr på NRK kallas Lingondressyr och om man uppnår 55% av maxpoängen (eller mer) så får man en rosett. har varit med en gång tidigar för 2,5 år sedan, då på ridskoleponny. Men det här blir Mimmis och min första "dressyrtävling"! Spääännande!
Blir inget storslaget, ska rida ett L.C 1-program, precis lagom för Mimmi och mig.Så ska det se ut!

 
:D

Mimmi - 26 april 2011

Som sagt, ridlektion på ridskolan.
Började uselt! Mamma var försenad en kvart (ganska mycket i det här sammanhanget) så pappa fick köra fram transporten, när transporten var framme fick Simon och Fredde hjälpa mig att lasta. Som tur var så är Mimmi inte svårlastad längre, trots en lite stressad matte. Aja, vi kom tillslut till ridskolan, samma tid som lektionen börjar igentligen. Menmen Ingrid var också lite försenad "som tur var". ^^
Men när man stressar blir sällan något bra. Väl framme på ridskolan skulle vi snabbt och smidigt linda av och sadla. Tror ni inte att jag har glömt min hjälm! Snabbt in i ridskolestallet för att låna hjälm där. Då visade det sig att minsta hjälmen var st. 54 och jag har i vanliga fall 58. (!!) Fick iaf trycka ner den på huvudet.

Ridlektionen nu då:
Hann inte skritta fram så mycket idag och det hade nog behövts. Det var hoppträning för Ann-Sofie Oskarsson på stora gräsbanan och där var det en hel del folk, och vi skulle då rida på gräsbanan bredvid och i början skulle hon verkligen kolla ditåt hela tiden! Så hon spände sig och blev stel och jag tog henne för mycket i munnen och red inte ordentligt med sätet. Men efter ett tag slappnade hon av och gick finfint. Galoppen är jag också jättenöjd med idag. Trots att det gick lite för fort ibland, så tog hon lagom stöd på bettet och blev inte framtung utan bar sig ordentligt och när jag bad henne att korta upp så gjorde hon det.

Sammanfattning:
Aldrig bra att stressa. Jobbigt i början men bra i slutet!

Juste, hade med kameran men mamma hann inte fota mer än i slutet när vi skrittade av, för hon var tvungen att göra en annan sak.
                       nöjd och svettig ponny, hemma i stallet igen


Hiss


* Fina vädret just nu! Underbart, efter lång vinter!

* Equilinejackorna! Himla snygga säkert sköna att ha nu på våren/sommaren också, ser ju inte direkt tjocka ut. Funkar både till vardag och tävling. Skulle verkligen vilja ha en! Finns i flera färger bl.a. bruna, svart och röd.Ridlektion idag

Japp, i eftermiddag blir det som vanligt ridlektion på Nybro RK då. Är dressyr som står på schemat! 
Och idag ska vi rida utomhus på någon av ridbanorna. Får hoppas att Mimmi inte är lika ofokuserad som igår.. x)

Kameran hänger iaf med idag!

Så räkna med lite bilder senare ikväll!Mimmi - 25 april 2011

Red en tur barbacka och hon var superpigg! Red ca. 6 km.
Hon och fåren har nu under eftermiddagarna, några timmar, fått gå ut på gräsridbanan och beta av de färska gräset. ^^
Antar att hon fick en liten energikick av det. travade mest och försökte att få henne att slappna av och framför allt slappna av själv. Gick väl så där, i mellanåt gick hon himla fint, men ibland bara sprang hon på, spände sig och kastade med huvudet. Menmen, skrittade av ganska länge och då slappnade hon av och blev lugnare.
Hostade inte en enda gång idag heller, vilket hon varken gjorde i lärdags eller söndags heller! Skönt. Ryktar henne alltid utomhus nu när hon dammar så, plus att jag juh dammade ur stallet ordentligt i fredags. Och någon feber har hon då inte haft. Känns som hon är återställd från sin förskylning eller vad det nu var..Outfit