}

Chiiilldaag :D

Idag hade vi sovmorgon, skolan började inte förrän vid 9.00, och slutade vid 14.20! Hur gutt är inte det!?
Awesuume säger jag bara! :D


Nu sitter jag och väntar på att min kära mami ska komma hem och då blir det ut till bästa pållen och rida!
Blir antingen att rida ut, eller en fortsättning från igår, markarbete med bommar, dock med stigbyglar!
Red hela lektionen utanstigbyglar igår och hoppade även en lite bana med bommar och 50 cm hinder. Men om det blir en fortsättning idag blir det utan hinder, alltså bara bommar och som sagt med stigbyglar, orkar inte annat! ^^Ny sadel

Nu har vi en ny sadel till Mimmi!
Ska kanske förklara lite mer detaljerat..?
Iaf, förra tisdagen på Bellaträningen sa Bella att hon inte tyckte Mimmis sadel såg ut att ligga så jättebra på henne, har också märkt det, att den ex. trycker på manken och är för vid, så att den liksom klämer när hon rör sig.
Så efter dressyrlektionen för Ingrid i lördags åkte vi upp till Annas hästshop i Läckeby för att prova ut lite sadlar som vi sedan kunde låna hem och testa rida i. Hon provad lite olika sadlar på Mimmi och tillslut fick vi då hem tre sadlar jag skulle testa rida i. Alla sadlarna, utom allrounden med dressyrinriktining hade korta kåpor, men en av allroundsadlarna tyckte både hästen och jag om.
Hade med dom igår på bellaträningen och Bella tyckte att den sistnämda sadeln var bra, låg bra osv., alltså den som jag också tyckte var den bästa av dom! Hurraaay!
Blir ju ganska ofta så, en häst som tränas och rids regelbundet, musklar ju om sig och kan inte ha samma sadel i all evighet, så är det bara, och Mimmis gamla sadel låg inte alls bra på henne nu, men det har den gjort en gång i tiden. Men som sagt, alldeles för vid och för låg i manken. Nu har hon en mycket bättre sadel!

Lite nya idéer

Har just nu verkligen lust att göra en helt ny design och header till bloggen!

Men kan säga att det lågprioriteras just nu eftersom det är sjukt mycket annat som ska hinnas med. Men är verkligen trött på headern och designen går inte att "finslipa" och ändra lite på eftersom det inte är jag som har gjort den. Roligar att blogga när bloggen är roligare i helhet!

Dålig update!

Uppdateringen har varit i botten den senaste veckan, men har lite att skriva om faktiskt, så det kommer troligtvis (!) något inlägg imorgon också.
Men har verkligen inte mycket extra tid just nu! MYCKET längredagar i skolan, egen ponny som tränas förfullt, fotbollsträningar, matcher, sedan ska man ju hinna träffa kompisar också! ^^

Men som sagt, uppdatering kommer!

Stort Grattis!

Stort grattis till Nybro RK:s ponnylag i div. II hoppningen!
Delad etta första deltävlingen och ett antal inviduella placeringar!

Kunde tyvärr inte åka med och heja/titta på för har varit och firat en kusin som fyller 18 år, idag.
Härligt kämpat Nybro, bästa ridklubben ju!Dressyrlektion

Dressyrlektion på ridklubben idag, för Ingrid.
Kändes fin och pigg på uppvärmningen, red fram okomplicerat, koncentrerade mig på att gasen funkade och att hon saktade av när jag satt till och tog i munnen på henne. Alltså enkelt, men viktigt.
Det började bra, jobbade med lite serpentiner, och sedan längde Ingrid stigbyglarna, så att jag verkligen skulle "komma åt" henne i sidorna och få en stadigare underskänkel. Är ju lite dålig på att rida med riktigt långa läder, så kallade dressyrläder. Det känns så obalanserat, men jag kommer ju åt henne mycket bättre då igentligen och kan slappna av i sittbenen, låren och midjan.
Ingrid sa att när hon gick på Strömsholm på sin ridlärareutbildning så kunde dom ena dagen rida med jättekorta hoppläder och andra dagen med 8 (!!) hål längre dressyrläder, bara för att få bra balans och kunna variera. OMG!

Hon sa att jag varken skulle vara rädd för att länga lädrena mycket, eller att korta dem mycket!

Fast inte åtta hål då.. ^^
Sedan gick vi in på volterna, jag och Mimmi fick börja i vänster varv, vilket som är hennes svåra varv, ack så jobbigt hon tyckte det var att ställa, men samtidigt inte börja halsen ordentligt. Kände redan i traven att hon var stel som pinne och inte spårade ordentligt. I galoppen blev det kaos, 4-takt och halv slängtrav då och då. Fick order att rida på fart och bara bibehålla galoppen. Tror hon aldrig skulle vilat igår. Hade behövt köra igenom vänstersidan ordentligt!
Sedan bytte vi volt. och vilken skillnad! Mer och bättre rytm i galoppen, sökte sig nedåt, kunde både samla och öka. (y)
Har iaf fått lite tips hur jag ska träna hemma nu! :D
När de andra på ridskolans hästar skrittade (eftersom dom inte är riktigt igång än, efter betet) fick Mimmi och jag träna på att rida upp på medellinjen och göra halt, som man gör i dressyrprogrammen. Hihi, jag ville vända för sent och det blev vingligt och när jag vände in från höger varv drog hon mot vänster och smet förbi medellinjen. Vi fick helt enkelt göra om det ett par gånger. Men sista gångerna gick det riktigt bra, gällder bara att jag bestämer mig, fångar upp och klämmer åt ordentligt med vänsterskänkeln. :)
Avslutatde som vanligt i lägre och längre form och lät henne bara varva ner.

Långt inlägg, knooow, men nödvändigt för mig själv så jag inte glömmer hälften nu! ^^

Hööks !

Idag blir de nog upp till hööks en sväng ! , ska köpa:
Läderbalsam
Putssvamp
Vanlig svamp
Vita benlindor
De är nog allt är inte så rik ..
Men måste ju ha ett vintertäcke , ***..        Och mina föräldrar vll inte köpa de ;3
Aja bloggar mer sen !
Ciiiiiaaaaao. / Nicole ♥

Nicole's önskelista 2011 !

Benreflexer 49:-
Sprremmar 59:-
Putssvamp 12:-
Benlindor 99:-
Grimma 59:-
Läderbalsam 49:-
Svamp 6:-
Pälsglans 129:-
Vintertäcke 599:-
Min önskelista ..
Alla bilderna är tagna från Hööks !
Kramar Nicole

Dagen

Dagen började med att jag blev upphämtad av Maja med mamma och hängde med och lunchade med dom, med Majas pappa som fyller år idag. Grattis till honom! Snälla dom är som bjuder med mig och allt! :D
Sedan åkte Maja, hennes mamma och jag först in till Cheval, och Maja och jag gick och pillade och plockade med alla saker, ville typ ha helaaa affären, übeersnygga saker har dom där! Menmen blev inget köpt. Sedan åkte vi in till modehuset och aa, jag köpte ju inget, var ju och shoppade loss med Emma i måndags, så det blev inget till mig idag. Men Maja och jag har ganska liknande smak så vi kollade på kläder till henne! :)
Sedan åkte jag hem med mamma, som ändån slutade jobbet då, var ju tvungen att hem och ta hand om och rida pollen min.
Tack för en awesuume day, Maja!'

Kommer nog upp en och annan bild på Majas blogg ifrån dagen kanske...?

Träning

Idag var jag uppe i Granås och tränade för Ann "Bella" Rodhelind.
Hon är bäst asså! Hon är så engagerad och förklarar superbra. Hon fokuserar framför allt på sitsen eftersom den är som hon säger "en grundförutsättning för att komma vidare".

Träningen var iaf jättebra som sagt och jag fick in mycket i skallen som verkligen fastnade. jag tyckte det var jättekul och Mimmi tyckte också det var kul tror jag. :)

Idag red vi dressyr/markarbete med lite travbommar, tränade övergångar och lite skänkelvikning, Mimmi var hyfsat fin och efter en bra grunduppvärming med mycket bra tips blev det bättre, hon lyssnade kvickare och blev stadigare. I slutet blev hon lite trött, men det är väl inte så konstigt. Nu börjar hårdjobbet igen. Med lektioner varje vecka. Kul! :D

Nästa vecka blir det troligtvis hoppning!


Heh lite hur jag ridit dom senaste 4 dagarna !

Hej här kommer lite hur jag har ridit i dom senaste 4 dagarna ! ;)
Lördag: Hoppade i paddocen med Hanna. Gick bra hoppade en trippelbarr med Juvel fö första gången. Hoppade i väldig snabb fart för hon va så himla taggad .. Men nu kommer inte jag ihåg mer.
Söndag: Red med Frida Sågverket. Gick väll sådär. Hon lekte lite med mig , blev rädd för de mesta, lyssnade inte på skänklen redigt. Men blev redigt fin i slutet !
Måndag: Red Dressyr i paddocen . Sjukt fin var hon ! Övade på LC 1 programet. Lite jobb till behövs de annars va allt bra ! :D
heh liten bild från början av ridpasset :p
Tisdag: Red ut med Malin, OCH MIN FELICIA LEDIN :D
Vi red fjälebo runt , sen red vi lite på en äng också. Juvel va fin idag , kändes lite trott från igår :p

Onsdag : Blir nog att ta de lungt.
Torsdag : Min födelsedag och hoppleka i paddocen :D

Svar på fråga

Ida om Shopping @ Kalmar:
var i kalmar ligger cheval? :D


Svar:
Hej Ida!
Cheval Ridsport ligger på Adelgatan 4A i Funkabo, Kalmar.

Chevals Hemsida: http://www.chevalridsport.se/sv/

Julia och Dancing Shadow 15 augusti 2011
Magic brush

När Emma och jag var i Kalmar igår funderade vi faktiskt på att köpa Magic brush tillsammans och dela på dom.
Men när vi kom till Hööks var dom slut, fick inte in nya förräns på torsdag, typpiskt.
Men aja, är riktigt sugen på att testa dom!

Har ju hört både det ena och de andra om dom, och nu har jag lust att testa själv.

Shopping @ Kalmar

Gårdagen spenderades till större delen i Kalmar, med Emma.
Vi va inne på både Cheval och Hööks. Riktigt trevlig personal de har på cheval asså. :) (y)
Va även inne en runda på baronen och modehuset. Va i Kalmar i sammanlagt 6 timmar, haah trötta cheyer sen. ^^

Sedan tog jag en runda i skogen med Mimms och Emma fotade lite. (Tack!)
Pollen var rätt pigg och lite tittig, lite svårt att koncentrera sig. Men lät henne hållas och bråkade inte med henne. Skulle ju ändå bli en rätt "slapp" runda.

Idag blir det träning i granås för Bella. Första gången, det ska bli riktigt spännande och kul!