}

Långdag

Lång dag idag, varit ute hela dagen. Först städade jag husvagnen där vi ska bo under mitt lilla "ridläger" i 3 dagar, jag och 3 kompisar. Sedan stadade jag stallet, skurade boxväggarna och dammade bort spindelväv. Snart ska även Mimmis djupströbädd ut. I den andra boxen som fåren går in och ut i och sover på vintern är redan urmockad. den boxen ska Nicole ha till Juvel denna vecka, hon kommer imon! :D Shoohoo! Ska rida och möta henne tiidigt, och sen vid 13.00 kommer de andra tjejerna coh stannar till på onsdag. ;)
Aja, efter att jag hade städat stallet kom iaf Nicole och lämnade sina saker, sängkläder, kudde ode. efter det klippte jag gräset på ridbanan, superbra blev det. Dock är den inte liiika fin som förra året. Lite för ojämt, det var när vi skottade den så mycket i vintras.. :/ Men helt acceptabel att rida på iaf!
Och ja, nu har jag kommit in efter att ha ridit Mimmi. Hon var superduktig. Jobbade med galoppen osv och det flöt på bra. Har en del saker till jag ska hinna med innan jag gör sängen sällskap, så egentligen borde jag inte sitta här alls.. ^^

Hörs mer imorgon!Kurs dag 2, hoppning

Hoppning. Tränade mycket på galoppen, försökte inte att fokusera så mycket på formen, bara sitta stilla, få henne att gå på, bjuda och lyssna på förhållningar och pådrivningar. Pia förklarade super tycker jag! Kände att jag fick in massor av nyttiga saker i skallen denna lektion. Så är jättenöjd fast inte hoppningen gick kalas..
Har fått en hel del tips angående galoppen som är det Pia har fokuserat på mest dessa två dagar. Nu blir det att träna, träna, träna.
Hoppade en långsida med en 4:a, om jag inte minns fel (Mimmi fick iaf in 4 tror jag) och en kryss/oxer på diagonalen. Hoppade inte alls speciellt högt, hindren låg väl på ca. 65 cm. Men det var alldeles lagom för Mimmi idag. Var ju som sagt tempot vi fokuserade på!
Är jättenöjd efter denna jättenyttiga lektion iaf! :D


älskar dig, <3

2 pass

Red två pass idag, ett lite enklare markarbetespass med mest skritt idag på förmiddagen, på ridbanan. Lollo var här så hon tog red också lite. Vi skrittade mest men tog även lite trav under lättridning och lite galopp. Red kanske max 40 min. Ska försöka rida henne två pass om dagen, tre gånger i veckan. Och sedan yttligare en dag i veckan rida ett pass och köra ett från market ex. longera/löshoppa, och det andra dagarna rida som jag gör nu, ett pass om dagen. Ev. att hon vilar en dag varannan vecka, hon vilar mer på vinterhalvåret (jag vet) men nu behöver hon röra på sig ordentligt för att inte bli sjuk och för att må så bra som möjligt helt enkelt. Tror det är bara bra för henne nu när hon går på bete. Kommer dock inte sitta och slita ut henne genom att rida två pass om dagen med bara kondition eller bara markarbet, varierat helt enkelt! :)

Kurs dag 1

På min ridklubb, Nybro RK då, ingår det tvådagars-kurser i terminsavgiften. Man rider en timmers dressyrlektion första dagen och en timmers hopplektion andra dagen (det brukar vara så, om man inte rider en speciell dressyrkurs). Alltså det är inget läger eller så utan som två ridlektioner dagarna efter varann.
Igår red jag då lektion med Mimmi. Dressyr för Pia.
Det märktes att hon hade gått på sommarbete. ^^ Kände det även jag, när man sitter på pållen där i ridhuset, hon var inte lika kvick och orkade inte lika mycket som hon brukar göra på lektionerna. Även fast jag rider henne ännu mer nu när det är sommarlov. Men det har med gräset att göra. x)
Fick iaf jättebra tips ang. galoppen. Ska rida henne nästan lite förvänd galopp och inte ställa henne inåt, även om jag tycker det känns enklare, för då hänger hon sig på innetygeln och får mycket svårare att bära sig ordentligt. Och med träning, träning och träning kommer galoppen bli mycket bättre där hon blir kvickare i benen, blir lättare och samla, och när hon bär sig på rätt sätt. Ska defenitivt öva på tipsen hemma i sommar!
Här får ni en liten bild:

Godmorgon

Tidigt uppe idag, väntar på att Lollo ska komma. Ska skriva ett litet inlägg om kursen, dag 1, som jag red igår.
Ha det bra!

Sommaren tvåtusenelva..

..kommer bli grym !
Med kompisar, hästar, tävlingar och fotbollscup! Känner på mig att den här sommaren kommer bli den bästa någonsin, vene varför men det bara känns så ! Har slutat 6an  nuoch klassen har splittras, det var den värsta skolavslutningen någonsin faktiskt, denna underbara klass, ens andra familj. <3 Förra veckan var vi på klassresa och den blev helt awesome! Om ca 1 vecka kommer några helt underbara kompisar hem till mig på ridläger ! :D Bl.a. Nicole som ska ha med sig Juvel! Shohho! Ska ju också till falsterbo, det kommer bli riktgt awesome! Ska dit tillsammans med min mamma, en hästgalen kompis som jag har känt typ i hela mitt liv, plus hennes mamma. Ska på fotbollscup till Gotland i flera dagar med världens underbaraste lag! Denna sommaren lovar gott !

Falsterbo Horse Show

Ska på Falsterbo Horse Show iår. Ska bli superkul, har aldrig varit där innan. Har varit på Göteborg Horse Show en gång innan och det var verkligen super! (y)
Ska dit den både den 6 och 7 juli.
Hoppas på fint väder!
Här är programmen för dagarna, det jag har ringat in med rött är det som jag verkligen skulle vilja se och verkar vara extra kul.
Man ser inte så väl vad det står, men ni hittar även programmen på Falsterbo Horse Show's hemsida.

Någon mer som ska dit?


Nytt utseende

Nytt utseende nu också. Tog en gratisdesign från designbloggarna och la in, inte alls så jobbigt som att göra en egen och mycket finare! (Haha våra egna blir inte så komplicerade) ;)

Det var dock ganska svårt att hitta en som funkade till en hästblogg. Det här var väl en av de "naturligaste".

Roligar att blogga nu iaf med en finare design!

Hoppas ni gillar den!


Ny header

Lite somrigare än den andra, ska försöka fixa lite nytt utseende på hela bloggen i veckan, om jag hinner.. :p

Nya


GamlaWiiiee

Tydligen uppskattas det att blogga! :D

Sommarlov

Sommarlov nu då!
Underbart gött, kompisar, hästar, fotbollscup, träningar, tävlingar allt talar för en toppensommar! Funderar på att börja blogga lite smått igen. Har haft en välbehövlig paus. Har varit så mycket med skolan och ridningen och bloggen prioriteras inte så högt just nu. Just nu står iaf inte motivationen på 100% direkt, men får välá hitta på något intressant att blogga om nån gång då och då.. ;)

Mimmi har fått gå på sommarbete nu, hehe kan lägga upp en före- och efterbild så får ni se hur hennes mage har utvecklats ^^


Dock behövde hon faktiskt, i maj då, lite grönt gräs med ordentlig näring och energi i, plus att bilderna från maj är precis innan vi avmaskade henne. Men liite sommar ska väl hästarna få ha också! :D Rider henne varje dag så det är ingen risk att hon blir sjuk. :)


R.I.P

Till en av världens vackraste och finaste ponnyer, Chaboukie, har sett han och Johanna på tävlingar och har följt Johannas blogg sedan hon fick honom. En helt underbar ponny som nu mera inte finns. Vi tänker på dig Johanna och är en trogna bloggläsare!Bilderna lånade från hennes blogg (http://johannagrant.se)//Julia och Nicole

Svar till Maja :) <3

  Maja Ekdahl om Tääävling:
ska inte ni byta header nu när niccan inte gillar den bilden på sig o juvel ? :) <3<3
Hihi, jo men den andra är ej klar än ;)

//Julia & Nicole

Tääävling


Tävlingen finner ni HÄRHej och välkomna in!

Vi som driver bloggen heter Nicole och Julia. Vi är 13 år och har varsin ponny. Nicoles är c-ponnyn Köhl's Juvel *2000, welshponny. Julias ponny är d-ponnyn Dancing Shadow (Mimmi) *1999, Welsh Cob/Arab.
Hoppas ni gillar bloggen!

RSS 2.0